Prima Pagina
Homeopatia
Lampa TDPFarmacii cu Remedii Homeopate

 

Intrebare frecventa: De unde se pot procura remediile homeopate ?

Raspuns: Din ce in ce mai multe farmacii din toata tara ofera remedii homeopate din stoc sau la comanda. O lista neexhaustiva de farmacii care ofera preparate proprii si farmacii care comercializeaza remedii produse de firma Boiron este prezentata in pagina Farmacii

 

Intrebare frecventa: Cat costa tratamentul homeopat ?

Raspuns: In general, comparativ cu tratamentul alopat, cel homeopat este mai putin costisitor. Orientativ, costul tratamentului homeopat pe o perioda de o luna, functie de complexitatea schemei recomandate, poate fi cuprins intre cativa Lei si cateva zeci de Lei.

 

GD, student: Acuza episoade recurente de afte la nivelul cavitatii bucale, caracterizate prin durere si usturime locala. Aceasta simptomatologie a debutat in urma cu 5 ani, dupa plecarea la liceu intr-o alta localitate. Analize de laborator repetate nu au evidentiat prezenta unui agent cauzal. Pana in prezent a urmat mai multe tratamente alopate, in urma carora nu se constata vindecarea.

Raspuns: In homeopatie se cunosc numeroase afectiuni ale tegumentelor si mucoaselor care au la baza factori psiho-emotionali (despartirea de familie, de prieteni si de locurile natale, efortul de adaptare la un nou mod de viata implicand schimbarea deprinderilor alimentare, programul de somn si de distractie, integrarea sau refuzul de integrare intr-o noua colectivitate).  Reactivitatea individuala joaca un rol foarte important in potentialul de aparitie a unor astfel de afectiuni si evaluarea ei este esentiala in stabilirea unui diagnostic homeopat si a unei scheme de tratament.

Exemple de remedii homeopate cu actiune profunda pentru piele si mucoase: Antimonium Crudum, Arsenicum Album, Borax, Acidum Nitricum

 

PM, 26 ani: Sufera de enurezis (pierdere involuntara de urina). A urmat diverse tratamente alopate, in urma carora a obtinut numai ameliorari, boala reaparand dupa intreruperea tratamentului.

Raspuns: Afectiunea dumneavoastra poate avea o cauza organica (locala) sau o cauza psihica. In al doilea caz, puteti beneficia de tratament homeopat, care trebuie individualizat in urma interviului homeopat cu un medic de specialitate.

Exemple de remedii indicate in enurezis: Ferrum Phosphoricum, Equisetum, Causticum, Kreosotum

 

TE, 49 ani: Sufera de diabet zaharat tip II. De curand i s-a diagnosticat si o afectiune dermatologica, lichen plan.

Raspuns: Pentru diabetul zaharat de tip II puteti beneficia de tratament complementar homeopat, care, impreuna cu dieta si tratamentul alopat deja stabilit, poate determina o compensare mai rapida si eficienta. Si pentru afectiunea dermatologica vi se poate stabili o schema de tratament homeopat, avand ca rezultat, intr-o prima etapa ameliorarea simptomelor mentionate, urmata de o posibila vindecare dupa o perioada mai indelungata de tratament. In ceea ce priveste costul tratamentului homeopat, acesta variaza functie de complexitatea schemei recomandate.

 

MF, 30 ani; GB, 27 ani; VB, 41 ani: Pe un fond complex cu afectiuni organice multiple si istoric cu traume profunde, se suprapune o componenta fobica cu atacuri de panica.

Raspuns: Referitor la fobii si atacuri de panica, acestea raspund foarte bine la tratamentul homeopat si in majoritatea cazurilor, chiar relativ repede. Schemele uzuale de tratament includ obligatoriu remediul constitutional (stabilit in urma unui interviu detaliat cu medicul homeopat), asociat dupa caz, cu remedii stabilite in functie de particularitatile fobiilor si ale traumelor din antecedentele personale.

 

CG, 55 ani: Infectie stafilococica cu localizare la nivelul prostatei.

Raspuns: Homeopatia poate fi eficienta in tratamentul infectiilor stafilococice folosind remedii din grupa nosoadelor. Cea mai buna conduita terapeutica poate fi stabilita prin coroborarea diagnosticului alopat cu cel homeopat.

 

CA, 73 ani: Sufera de astm bronsic.

Raspuns: Avand in vedere varsta pacientei, vechimea si seriozitatea bolii, consider ca este absolut necesar un interogatoriu homeopat bine condus, dupa care se poate stabili in ce masura tratamentul homeopat poate fi sau nu asociat celui conventional. Literatura de specialitate si practica curenta prezinta suficiente dovezi de rezultate favorabile in tratamentul astmului bronsic prin asocierea metodelor alopate si homeopate.

 

ZO, 40 ani: Sufera de constipatie cronica.

Raspuns: Aceasta afectiune raspunde bine la tratament homeopat. In urma unui consult homeopat se va stabili o schema de tratament incluzand un remediu de constitutie si eventual unul din remediile urmatoare: Alumina (se recomanda in cazurile cu scaun tare, uscat si evacuare dureroasa chiar in cazul scaunului moale; bun remediu pentru femeile sedentare); Nux vomica (in cazul scaunelor fragmentate, cu evacuari incomplete; eventual alternante constipatie-diaree)

 

ET, 51 ani: Sufera de colopatie cu diaree.

Raspuns: Din datele prezentate rezulta ca este o persoana foarte sensibila, emotiva. Simptomatologia pacientei apare frecvent pe acest teren de labilitate emotionala.  Prin prezentare la un medic homeopat, se va stabili mai intai tipul constitutional si in functie de acesta se va recomanda un tratament personalizat. Exemple de remedii utile afectiunii prezentate sunt: Gelsemium (diaree provocata de stimuli emotionali, vesti rele, frica; scaunul este nedureros sau involuntar); Argentum nitricum (scaun apos, zgomotos, de culoare verzuie, cu mucus si distensie abdominala; dupa consumul de dulciuri; declansare la cea mai mica emotie)

 

Observatie importanta: Indicatiile remediilor de mai sus sunt prezentate exclusiv cu scop informativ si nu constituie o recomandare de administrare. Dozarea fiecarui remediu si schema de administrare se individualizeaza pe baza diagnosticului homeopat. Pentru stabilirea acestuia si recomandarea tratamentului adecvat este necesara prezentarea pentru consult la medicul homeopat.


 Index Medical ROmedic - Piata medicala onlineCabinet Homeopatie Dr.Ella Bradin
2000-2011 Dr.Ella Bradin