Prima Pagina
Homeopatia
Lampa TDPFarmacii cu Remedii Homeopate

Homeopatia in afectiunile copilului 

Deseori copiii opun o rezistenta inversunata la administrarea medicamentelor. Poate ca ei simt ceva ce nici parintii, nici medicii nu percep si incearca sa comunice aceasta intr-un mod caracteristic.

Pe de alta parte, exista tot mai multe semne de intrebare vis--vis de efectele secundare ale medicamentelor conventionale, in special in tratamentul copilului mic si prescolarului. Tot mai multe grupuri de specialisti si parinti din lumea intreaga cauta sa identifice, in beneficiul copiilor, alternative de tratament mai sigur, mai eficient, mai natural si cu mai putine efecte secundare.

Odata cu trecerea anilor, homeopatia se afirma tot mai mult ca fiind o alternativa de mare succes, castiga tot mai multi adepti si produce tot mai multe dovezi.

Multi parinti considera homeopatia o binecuvantare atat pentru copiii lor cat si pentru ei insisi. Remediile homeopate actioneaza rapid si eficient in eruptiile dentare, colici si dureri de urechi. De asemenea, actioneaza asupra sistemului imunitar, intarind capacitatea de aparare a organismului, ceea ce duce la reducerea administrarii de antibiotice. Rezultate semnificative se obtin si in cazul copilului hiperactiv, agitat, iritabil.

Remediile homeopate sunt eficiente nu numai in afectiunile acute ale copiilor, dar si in prevenirea recaderilor.

Trebuie subliniat ca valoarea acestei metode de tratament a fost confirmata atat in afectiunile fizice, cat si in afectarile emotionale.  

Exemplu: Micuta Elena, de numai 4 luni, are colici puternice si plange continuu. Manifestarile se amelioreaza cand este tinuta in brate si leganata, dar revin imediat ce este pusa inapoi in patut. Parintii constata usurati ca, la scurt timp dupa ce i se adminstreaza sub limba cateva granule pisate de Chamomilla 30CH, Elena adoarme linistita, iar cand se trezeste, colicile au disparut.  

Cu toate ca acest caz pare aproape miraculos, asemenea rezultate nu sunt neobisnuite in homeopatie. Desigur, rezultatele spectaculoase nu se produc totdeauna si homeopatia, ca orice alta metoda terapeutica, are limitele ei.  Pe ansamblu insa, eficienta si siguranta tratamentului homeopat sunt recunoscute de milioane de oameni din intreaga lume.

Utilizarea de remedii naturale, precum cele homeopate, are semnificatii deosebite in cazul tratamentului copiilor. Organismul lor fraged este in crestere. Sistemul nervos este abia la inceputul integrarii cu sistemul endocrin si cu cel imunitar. Cu toate ca organismul uman este deosebit de rezistent, el poate fi si deosebit de fragil, mai ales in perioada copilariei.

Remediile homeopate sunt preparate naturale, obtinute prin dilutii succesive, impregnate in general pe un suport de lactoza sau sucroza. Din acest motiv au si un gust placut, dulce, agreat de copii.

 

Observatie importanta: Indicatiile remediilor de mai sus sunt prezentate exclusiv cu scop informativ si nu constituie o recomandare de administrare. Dozarea fiecarui remediu si schema de administrare se individualizeaza pe baza diagnosticului homeopat. Pentru stabilirea acestuia si recomandarea tratamentului adecvat este necesara prezentarea pentru consult la medicul homeopat.


 Index Medical ROmedic - Piata medicala onlineCabinet Homeopatie Dr.Ella Bradin
2000-2011 Dr.Ella Bradin